Κατηγορίες:

Επτά εκατομμύρια παίκτες είναι ένα σημαντικό ορόσημο

Η SEGA και η Sports Interactive ανακοίνωσαν ότι το Football Manager 2024 κατέρριψε όλα τα ρεκόρ της σειράς, συγκεντρώνοντας περισσότερους από επτά εκατομμύρια παίκτες. Αυτό είναι το Football Manager που έπαιξε περισσότερο ποτέ, παρόλο που είναι η εικοστή επανάληψη του ίδιου. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στο Football Manager 2023 με 6,88 εκατομμύρια παίκτες, το οποίο ξεπέρασε το νέο επεισόδιο σε λιγότερο από 100 ημέρες (κυκλοφόρησε στις 6 Νοεμβρίου 2023).
Το Football Manager 2024 ήταν επίσης ο τίτλος με τις περισσότερες προπαραγγελίες στην ιστορία της σειράς αν και δεν υπήρχαν αριθμοί στην υπόθεση. Πρέπει να πούμε ότι το Football Manager 2024 έχει κυκλοφορήσει σε νέες πλατφόρμες και έχει φτάσει σε νέες περιοχές, επομένως έχει αυξήσει την απήχησή του.

Παρεμπιπτόντως, έκανε το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία και έγινε μέρος του καταλόγου παιχνιδιών Netflix. Η SEGA υπογραμμίζει πώς η κυκλοφορία του Football Manager 2023 στο Apple Arcade και το PS5 ήταν χρήσιμη για τη λήψη των ανατροφοδοτήσεων που απαιτούνται για τη βελτίωση της εμπειρίας που προτείνεται από την έκδοση του 2024.
Ο επικεφαλής της Sports Interactive, Miles Jacobson, δήλωσε σχετικά: «Το να φτάσω στο ορόσημο των επτά εκατομμυρίων παικτών σε μόλις τρεις μήνες με κάνει περήφανο και κάνει περήφανους όλους στο στούντιο». Στη συνέχεια, ο Jacobson θυμήθηκε πώς γεννήθηκε η σειρά Football Manager από τον Paul και τον Ov Collyer, οι οποίοι ανέπτυξαν το πρώτο κεφάλαιο στην κρεβατοκάμαρά τους στο Shropshire, για να γίνει μια παγκόσμια πνευματική ιδιοκτησία που απέκτησε η SEGA και έτοιμη να συνεργαστεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στην πορεία, η εταιρεία έχει αυξηθεί σε μέγεθος και εύρος.
«Το να κάνουμε το Football Manager πιο προσιτό –όχι απλώς πιο προσιτό στο παιχνίδι αλλά προσβάσιμο σε περισσότερους ανθρώπους– ήταν ένα ταξίδι οκτώ ετών στο οποίο συνεχίζουμε. Αυτό σήμαινε τη μετάφραση σε νέες περιοχές, ειδικά στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα, με τελικό αποτέλεσμα η Ασία να αντιπροσωπεύει πλέον το 20% του κοινού μας. Σήμαινε επίσης την παραγωγή διαφορετικών εκδόσεων του παιχνιδιού για διαφορετικό κοινό και την υιοθέτηση συνδρομητικών υπηρεσιών τρίτων με τρόπο που κανένα άλλο στούντιο δεν έχει κάνει ακόμη.” εξήγησε ο Miles Jacobson και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η αύξηση του αριθμού των παικτών είναι απόδειξη και ότι η στρατηγική που εφαρμόστηκε λειτούργησε.

Επίσης ανάφερε: «Έχουμε πολλά να έρθουν τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας με το Football Manager 2025 και ό,τι σημαίνει με τη μετάβαση σε Unity και την εισαγωγή του γυναικείου ποδοσφαίρου. Κυκλοφορούμε παιχνίδια εδώ και 33 χρόνια, αλλά αυτό που κάνουμε τώρα είναι να διαμορφώνουμε τις βάσεις για τα επόμενα 30, όπου αναμένουμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε για τις επόμενες δεκαετίες».

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *