Κατηγορίες:

Η Take-Two, μητρική εταιρεία της Rockstar Games, 2K και άλλων πραγματοποίησε πρόσφατα μια οικονομική συνάντηση για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Η εταιρεία είπε ότι «επεξεργάζεται επί του παρόντος ένα πρόγραμμα για σημαντική μείωση του κόστους σε όλα τα τμήματα» για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της. Προφανώς η πρώτη σκέψη πολλών είναι ότι αυτό περιλαμβάνει μια σειρά απολύσεων, όπως συνέβη με πολλές άλλες εταιρείες το 2023 και το 2024.

Όταν ρωτήθηκε εάν αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο θα περιλαμβάνει πράγματι απολύσεις, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Take-Two Strauss Zelnick είπε στο IGN USA ότι η εταιρεία δεν έχει “δεν έχει τρέχον σχέδιο” να το κάνει, αν και ακόμη ολοκληρώνει τις λεπτομέρειες.
«Δεν έχουμε πάρει ακόμη αποφάσεις», είπε ο Zelnick για το σχέδιο μείωσης του κόστους. «Θα ήθελα απλώς να επισημάνω ότι το μεγαλύτερο στοιχείο δαπανών μας είναι το μάρκετινγκ. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το βελτιστοποιήσουμε. Έχουμε επίσης έξοδα τρίτων, λογισμικό, άλλους προμηθευτές, υπηρεσίες προμήθειας. Και πάντα εκεί βρίσκουμε ευκαιρίες. Το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να απολύσουμε συναδέλφους και δεν έχουμε τρέχοντα σχέδια».

Προηγουμένως, ο Zelnick είχε δηλώσει ότι ήταν αισιόδοξος για την κατάσταση της εταιρείας, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην επερχόμενη κυκλοφορία του GTA 6 . Τον Νοέμβριο είπε στο IGN USA ότι ανέμενε αύξηση των κερδών τα επόμενα χρόνια.

«Έχουμε ήδη περάσει από τη συρρίκνωση που πιστεύαμε ότι ήταν απαραίτητη και αναμένουμε να βρισκόμαστε σε κατάσταση ανάπτυξης στο μέλλον» είπε τότε.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η Take-Two έχει ήδη αντιμετωπίσει απολύσεις εν μέσω προγράμματος μείωσης του κόστους. Τον Φεβρουάριο του 2023, αφού η εταιρεία έχασε τις προβλέψεις πωλήσεων, ο Zelnick είπε στην GamesIndustry.Biz ότι δεν περίμενε “κανένα είδος μείωσης εργατικού δυναμικού μεγάλης κλίμακας. Εργαζόμαστε τμήμα ανά τμήμα και προσπαθούμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα”. Τον επόμενο μήνα, η Take-Two έκανε μια σειρά απολύσεων, συμπεριλαμβανομένης της indie εκδοτικής εταιρείας Private Division.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *