Κατηγορίες:

Η Sony κατά 50% ενώ η Microsoft έκανε παύση παραγωγής.

Η κινεζική σελίδα BusinessToday, προφανώς αναφερόμενη σε πηγές εντός των αλυσίδων παραγωγής, παρουσιάζει μια μάλλον κρίσιμη εικόνα σχετικά με τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης αυτό το τρίμηνο και ειδικότερα τις κονσόλες, με το PS5 να φέρεται να έχει μειωθεί στο μισό και το Xbox να είναι “σταματημένο” την εν λόγω περίοδο. Δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί η ακρίβεια των πληροφοριών, επίσης επειδή το εν λόγω άρθρο μεταφράζεται αυτόματα από τα κινεζικά και επομένως θα μπορούσε να περιέχει περαιτέρω σφάλματα που προκαλούνται από τη διαδικασία μετάφρασης , αλλά οι λόγοι μπορεί να είναι εύλογοι.

Ουσιαστικά, τόσο η Microsoft όσο και η Sony έχουν άφθονα αποθέματα Xbox και PS5, γεγονός που θα είχε οδηγήσει τις δύο εταιρείες να μειώσουν ή στην περίπτωση του Xbox Series X|S να μπλοκάρουν εντελώς το αίτημα παραγωγής για νέες μονάδες.

Ο κύριος λόγος θα ήταν οι πωλήσεις κάτω από τις προβλέψεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, επομένως μέρος του στοκ θα είχε παραμείνει απούλητο και ως εκ τούτου θα κάλυπτε την ανάγκη για νέες μονάδες και για το επόμενο τρίμηνο.

Είναι μια κατάσταση που δεν αφορά μόνο τις κονσόλες αλλά επηρεάζει και τους φορητούς υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης γενικότερα, με την ανάγκη απελευθέρωσης αποθεμάτων που θα ήταν κοινό σε αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα. Η Sony φέρεται να έστειλε ειδοποίηση στο εργοστάσιο Hon Hai και στους κατασκευαστές Delta Electronics και Lite-On, ζητώντας τους να μειώσουν την παραγωγή νέων μονάδων PS5 κατά 50%, από 1 εκατομμύριο σε 500.000 μονάδες, ενώ η Microsoft θα είχε ενημερώσει επίσης τις Pegatron,Hon Hai, Qundian και Lite-On να “αναστείλει πλήρως την παραγωγή του Xbox το πρώτο τρίμηνο”.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *