Κατηγορίες:

Οι απροσδόκητες δημιουργίες είναι κάτι στάνταρ στις μέρες μας. Το gaming δεν είναι άγνωστο σε αυτήν την έννοια, ούτε και η Novarama. Ο Ισπανός προγραμματιστής ιδρύθηκε το 2003 και φαίνεται ότι είχε μια δύσκολη αρχή με την πρώτη τους κυκλοφορία, Fallen Lords: Condemnation, που κυκλοφόρησε το 2005. Δυστυχώς, η πρώτη τους κυκλοφορία δεν έτυχε τόσο καλής υποδοχής και τώρα είναι εγκαταλελειμμένο! Αυτό όμως δεν τους σταματήσε να προσπαθήσουν ξανά με το Invizimals το 2009. Εδώ τα πράγματα πήραν μια ενδιαφέρουσα τροπή αφού το Invizimals ήταν ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για το PSP. Με κάποια θετικά σχόλια από τις κοινότητες, συνέχισαν και επέκτειναν αυτήν την κυκλοφορία αρκετά έντονα με τη μορφή συνέχειών και επεκτάσεων.

Γρήγορα προς τα εμπρός για το 2022 και η Novarama κυκλοφόρησε το Killsquad, έναν περίεργο συνδυασμό ρετρό γραφικών και ένα shooter με μερικά στοιχεία hack-and-slash και RPG στο πλάι που έτυχε αρκετά καλής αποδοχής. Ωστόσο αυτό το στούντιο δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά ίσως εδώ θα έπρεπε να είχαν ξανασκεφτεί μερικά πράγματα όταν κυκλοφόρησαν το United 1944 σε Early Access στις 12 Δεκεμβρίου. Τώρα, προτού πηδήξετε το όπλο και διαβάστε για την τελευταία τους δημιουργία.

Το United 1944, εκ πρώτης όψεως, έχει εκπληκτικές δυνατότητες ως survival shooter πρώτου προσώπου που διαδραματίζεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά μπορεί να είναι απλώς μια περίπτωση κακής συγκυρίας ή ίσως σοβαρής έλλειψης ενδιαφέροντος από περισσότερους από δύο άλλους παίκτες σε έναν server. Το θέμα είναι ότι το United 1944 είναι μια διαδικτυακή έκδοση PvP, επομένως αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι νεκρό χωρίς άλλους παίκτες που μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας ή εναντίον εσείς. Ωστόσο, το σόου πρέπει να συνεχιστεί και θα σας δώσουμε τις ζουμερές λεπτομέρειες όπου μπορούν να βρεθούν.

Ξεκινάτε με αυτό που μπορεί να είναι στην πραγματικότητα ένα από τα καλύτερα σεμινάρια που θα λάβετε χώρα στις πρόσφατες εκδόσεις παιχνιδιών. Δεν ρίχνεστε στα βαθιά ενώ πρέπει να παρακολουθείτε τις οδηγίες εκμάθησης εν κινήσει κάτι που είναι ένα αναζωογονητικό ξεκίνημα που έχει γίνει σπάνιο τον τελευταίο καιρό. Θα διδαχτείτε τα βασικά του United 1944 με τη μορφή Scavenging, Crafting, Building, Skills και Base Conquest. Τώρα μπορεί να θεωρηθεί κάπως βασικό, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στον τελικό σας στόχο από το να επιδεικνύετε απλώς τις δεξιότητές σας στο FPS επειδή απλώς πυροβολώντας τους αντιπάλους σας δεν θα κερδίσετε το παιχνίδι. θα χρειαστεί να επιβιώσετε και τελικά να καταστρέψετε το φυλάκιο του αντιπάλου σας.

Έτσι υποθετικά μιλώντας, καταφέρνεις να τσακωθείς με μια τεράστια ομάδα παικτών που θέλουν να παίξουν. Το United 1944 θα σας ρίξει πρώτα σε ένα σεμινάριο όπου θα σας δείξουν τα μυστικά για το πώς να επιβιώσετε και να φτιάξετε αυτό που χρειάζεστε. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό είναι ένα FPS και θα χρειαστείτε ένα όπλο γιατί σε έναν αγώνα εναντίον ανθρώπων με όπλα γιατί το μαχαίρι σας δεν θα σας σώσει. Έτσι, θα πρέπει να φτιάξετε ένα όπλο χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά που είναι πολύ βολικά διασκορπισμένα σχεδόν παντού. Αν και θα έχετε πρόσβαση μόνο σε ένα Αυτοσχέδιο τουφέκι, κάνει τη δουλειά.

Στη συνέχεια, θα μάθετε τις κινήσεις ενώ πυροβολάτε μερικούς στόχους και στη συνέχεια θα δείτε πώς διαφορετικά πεταμένα αντικείμενα όπως χειροβομβίδες και μολότοφ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή μεταλλικών και ξύλινων τοίχων, αντίστοιχα. Στη συνέχεια έρχεται ο κύριος στόχος και η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη για το United 1944, η ανάκτηση μυστικών αρχείων από κοντινά χρηματοκιβώτια και η μεταφορά τους σε ένα Outpost. Εν ολίγοις, το σεμινάριο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε το παιχνίδι και να πάρετε τα πάντα, αλλά μέχρι εκεί φτάνει η διασκέδαση. Τώρα έρχεται το μέρος όπου πιστεύετε ότι θα μεταβείτε σε έναν από τους δύο τρόπους παιχνιδιού που προσφέρονται – Survivor και Domination.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το United 1944 δεν διαθέτει ακριβώς τους πιο ζωντανούς servers αυτή τη στιγμή και αυτό μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος, χωρίς διαφημιστικά μηνύματα ή ίσως επειδή το παιχνίδι είναι ακόμα πολύ νέο. Ανεξάρτητα, και οι δύο λειτουργίες έχουν τη δική τους μοναδική απήχηση. Ξεκινώντας με το Survivor θα παίξετε σε ομάδες των 3 και ο στόχος σας είναι αρκετά απλός. Πρέπει να συνεργαστείτε με τους συμπαίκτες σας για να συγκεντρώσετε πόρους, να δημιουργήσετε όπλα και το Outpost σας και στη συνέχεια να συγκεντρώσετε και να μεταφέρετε αρκετά Secret Files για να ανεβείτε επίπεδο και να δημιουργήσετε το Extraction Flare που θα διασωθεί. Αν και όλα αυτά είναι πιο εύκολο να ειπωθούν παρά να γίνουν.

Το Survivor θα σας κάνει να κερδίζετε XP με διάφορους τρόπους, και το να ανεβείτε επίπεδο θα διευρύνει επίσης αυτό που μπορείτε να δημιουργήσετε, αν και ξεκινάτε με τίποτα τουλάχιστον. Θα σας δοθεί μια αρχική επιλογή μεταξύ 3 όπλων και τριών ικανοτήτων, οι οποίες θα πρέπει να κατασκευαστούν και οι δύο. Αν και προτού προχωρήσουμε πολύ, θα πρέπει να ανεβείτε επίπεδο για να ξεκλειδώσετε τις καλύτερες επιλογές χειροτεχνίας, αλλά θα πρέπει να ξοδέψετε Πόντους Ικανοτήτων στο τεράστιο Δέντρο Δεξιοτήτων. Κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι δεν θα μπορείτε να συλλέξετε όλες τις δεξιότητες, επομένως θα ήταν σοφό να έχετε μια πρόχειρη ιδέα για το μονοπάτι που θέλετε να ακολουθήσετε στο δέντρο και να κολλήσετε σε αυτό όσο οι συμπαίκτες σας το κάνουν το ίδιο . Η επίτευξη ισορροπίας και ο διαχωρισμός των ρόλων θα είναι το κλειδί στο United 1944 όταν πρόκειται για το Survivor.

Για να μπορέσετε να διοχετεύσετε τον εσωτερικό σας Ράμπο και να σφάξετε τους αντιπάλους σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα φυλάκιο και να βεβαιωθείτε ότι θα το υπερασπιστείτε σωστά. Καλώς ήρθατε στον υπέροχο κόσμο της κατασκευής τοίχων, θυρών, παγίδων και υπεράσπισης της θέσης σας. Ευτυχώς, το United 1944 χαράσσει μια ξεκάθαρη γραμμή με τις επιλογές εκκίνησης για ικανότητες όπως οι ξύλινοι τοίχοι, οι χειροβομβίδες καπνού και οι επίδεσμοι ή για να το δούμε από αρχέτυπη σκοπιά: Gunner, Builder και Medic. Δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα χρειαστείτε έναν τόνο υλικών για να φτιάξετε οτιδήποτε και η υπεράσπιση του Outpost σας δεν είναι μικρή υπόθεση. Ωστόσο, λίγη ομαδική δουλειά μπορεί να πάει πολύ μακριά και η United 1944 θα σας ανταμείψει με καλύτερα όπλα και επιλογές κατασκευής.

Τώρα που έχετε χτίσει το Φυλάκιό σας, χτίζετε μερικούς τοίχους και έχετε βάλει μερικές παγίδες, θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε την υγεία αυτού που κατασκευάσατε. Ό,τι ανεβαίνει πρέπει να πέσει τελικά! Αλλά μπορούν να επισκευαστούν αν έχετε τα υλικά για να το κάνετε. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείτε απλώς να συνεχίσετε να επισκευάζετε το Wood Wall σας εάν καίγεται εξαιτίας μιας μολότοφ που τον χτύπησε. αν η φωτιά δεν σας σκοτώσει, σίγουρα θα καταστρέψει τον τοίχο σας πιο γρήγορα από όσο μπορείτε να τον επισκευάσετε. Για άλλη μια φορά, η ομαδική εργασία κάνει το όνειρο να λειτουργεί και λίγη στρατηγική από πάνω θα κάνει τη ζωή σας στο United 1944 πολύ πιο εύκολη.

Μιλώντας για επισκευές, τα όπλα σας τελικά θα σπάσουν επειδή έχουν επίσης σταθεροποιηθεί. Η μεταφορά ενός εφεδρικού φαίνεται να είναι η μόνη σας επιλογή, αλλά η δυνατότητα επισκευής του θα ήταν επίσης καλό αλλά τα υλικά είναι σπάνια. Δυστυχώς, αυτό είναι λίγο δύσκολο να επιβεβαιωθεί εάν έχετε κολλήσει σε έναν από τους πολλούς “νεκρούς” servers και μόνο XP σας να προέρχεται από Secret Files. Η εναλλακτική λύση είναι να αποκτήσετε το προνόμιο επιπέδου 9, Weapon Master, το οποίο αφαιρεί τη φθορά από τα όπλα σας, αλλά ακόμα και αυτό συνοδεύεται από μια σειρά από απαιτούμενες δεξιότητες για να μπορέσετε να το αποκτήσετε.

Αν το Survivor δεν είναι του γούστου σας το United 1944 έχει επίσης Domination, που είναι μια ωραία αλλαγή ρυθμού. Ο στόχος του Domination είναι λίγο πιο δύσκολος και πιθανώς πολύπλοκος. Θα χρειαστεί είτε να καταστρέψετε όλες τις βάσεις της ομάδας του εχθρού είτε να ελέγξετε περισσότερες από αυτές για καθορισμένο χρόνο. Αυτή είναι μια ωραία αλλαγή ρυθμού, αλλά εξακολουθεί να είναι παρόμοια με το Survivor. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι τώρα αγωνίζεσαι με μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα. Ο αγώνας για έλεγχο περιοχής θα γίνει σίγουρα λουτρό αίματος και θα πρέπει να είστε στρατηγικοί με το πώς να καταστρέψετε βάσεις ή να τις ελέγξετε.

Η United 1944 έχει ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό να προσφέρει που θα αρέσει σχεδόν σε κάθε παίκτη, τα ένδοξα cosmetics. Γιατί να μοιάζετε με όλους τους άλλους όταν μπορείτε να επιδείξετε το δικό σας στυλ ξεκλειδώνοντας μερικά από τα διάφορα cosmetics για τον χαρακτήρα σας παρόλο που θα χρειαστείτε Dog taps για να τα αγοράσετε; Ευτυχώς, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να τα βρείτε αν κάνετε μερικές από τις εβδομαδιαίες προκλήσεις. Οι προκλήσεις δεν είναι και τόσο δύσκολο να ξεπεραστούν, απλώς λίγο κουραστικές!

Στο οπτικό μέτωπο το United 1944 δείχνει αμέσως ότι δόθηκε πολλή προσοχή στο σχεδιασμό των διαφορετικών περιοχών, ακόμη και στα όπλα. Θα μπορούσατε να πείτε ότι ο προγραμματιστής συνέβαλε στην προσπάθεια να κρατήσει τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ παράλληλα έκανε περιστασιακές μελλοντικές αλλαγές για χάρη του ενδιαφέροντος. Ωστόσο, η οπτική πλευρά του United 1944 δεν είναι επίσης τέλεια. Το να χρειάζεται να συλλέξετε υλικά για να φτιάξετε αυτό που χρειάζεστε είναι υπέροχο, αλλά όταν τα υλικά είναι κυριολεκτικά παντού, σε σημείο που βλέπετε περισσότερα υλικά από το έδαφος στο οποίο τρέχετε, μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ακατάστατο. Το crafting είναι υπέροχo, αλλά αυτό μπορεί να ταιριάζει καλύτερα σε μεγαλύτερες περιοχές ή ακόμη και σε ανοιχτό κόσμο, αν και αυτό θα χρειαζόταν επίσης μια μεγαλύτερη βάση παικτών, η οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Το United 1944 δεν εστιάζει πολύ στον ήχο ή τη μουσική, αν και αυτό είναι κατανοητό, καθώς εξακολουθεί να είναι ένα παιχνίδι με θέμα τον πόλεμο. Υπάρχει ένα πράγμα που μερικώς εξαργυρώνει μερικά από τα περισσότερα ελαττώματα που μπορούν να βρεθούν, και αυτό είναι οι ήχοι περιβάλλοντος και τα ηχητικά εφέ. Αυτά συνήθως παραβλέπονται πολύ εύκολα όταν πρόκειται για πράγματα όπως τα βήματα. Δυστυχώς ένα καλό για ένα κακό… Η συλλογή μυστικών αρχείων θα παίξει μια ηχηρή προτροπή «Παράδοση των εγγράφων για τη δημιουργία ενός νέου φυλάκιου». Πιθανότατα το έχετε ακούσει τις πρώτες φορές, αλλά γίνεται οδυνηρά επαναλαμβανόμενο. Μια μικρή παραλλαγή ή ίσως ακόμη και σιωπή θα ήταν καλύτερα από το να ακούτε την ίδια γραμμή ξανά και ξανά.

Συνολικά, το United 1944 έχει ατελείωτες δυνατότητες, αλλά μπορεί να καταλήξει να είναι «αποτυχία» εάν η βάση των παικτών δεν αυξηθεί. Τα διαδικτυακά παιχνίδια ευδοκιμούν στους παίκτες τους γιατί αυτό τους κρατά να συνεχίζουν και που τους κάνει διασκεδαστικούς. Δυστυχώς το United 1944 έχασε αυτό το σημάδι και θα βρεθείτε να κάθεστε μόνοι σας σε ένα λόμπι με πολύ μικρές πιθανότητες να συμμετάσχει μόνο ένα άτομο. Τα γραφικά και ο ήχος δεν θα σώσουν αυτήν την κυκλοφορία. Ωστόσο, ο χρόνος θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό το παιχνίδι από το να γίνει άλλο ένα εγκαταλελειμμένο εάν αρκετοί παίκτες αναπτύξουν ενδιαφέρον για το τίτλο.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *