Κατηγορίες:

Οι απολύσεις στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών ήταν ένα από τα θέματα του 2023. Ενώ η βιομηχανία προσπάθησε να αναπτυχθεί ποιοτικά και ποσοτικά, οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες οδήγησαν σε μαζικές απολύσεις. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεταξύ 6000 και 7000 εργαζομένων που έχουν χάσει τη δουλειά τους και που τώρα πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν μια νέα θέση σε έναν ολοένα και πιο πολυσύχναστο τομέα.
Από την Embracer μέχρι την Naughty Dog, από τη Microsoft έως την Amazon, έχουμε αναφέρει στην σελίδα μας την αργή την αδυσώπητη αλυσίδα περικοπών του προσωπικού στον κλάδο. Όπως αναφέρει το The Verge, ωστόσο, υπήρξε ένας αξιοσημείωτος απών όταν ήρθε να δώσει ένα σήμα εγγύτητας στους απολυμένους εργάτες.

Ο Geoff Keighley και τα The Game Awards του είναι μια πολύ σημαντική και παγκοσμίως αναγνωρισμένη σκηνή. Στη απονομή όμως, έλειπε μια σκέψη για όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους. Ο εορτασμός των επιτυχιών των videogames θα συνοδευόταν καλά από σκέψεις για όσους βρέθηκαν σε αυτή την άτυχη κατάσταση. Ήδη στο παρελθόν ο Geoff Keighley είχε αποδείξει ότι αναγνώριζε τη σκηνή του ως μια σημαντική διεθνή βιτρίνα. Ας μιλήσουμε για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στην Activision, για τα οποία είχε μιλήσει ο Keighley ( πολύ σωστά έπραξε) και τα οποία είχαν οδηγήσει στον αποκλεισμό της εταιρείας από τα The Game Awards εκείνη τη χρονιά.

Φέτος, όμως, έλειπε η προσοχή που θα περίμενε κανείς. Προφανώς ο Keighley δεν είναι υπεύθυνος για τις απολύσεις, αλλά θα ήταν ένα υπέροχο σημάδι για τους εργαζόμενους που έχασαν την δουλεία να τους να μοιραστεί μια καλή και θετική άποψη ώστε να την ακούσει όλος ο κόσμος.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *