Κατηγορίες:

Η Codemasters, που ανήκει στην Electronic Arts, πρόκειται επίσης να υποβληθεί σε έναν γύρο απολύσεων. Μιλάμε για το ιστορικό αγγλικό στούντιο ανάπτυξης, το οποίο αυτή τη στιγμή εργάζεται για τις σειρές F1 και WRC. Μόλις κατά τη διάρκεια του έτους λάνσαρε τα F1 23 και EA Sports WRC, των οποίων οι πωλήσεις πρέπει να ήταν χειρότερες από τις αναμενόμενες.

Οι απολύσεις επιβεβαιώθηκαν από την Electronic Arts με ένα επίσημο σημείωμα που εστάλη στο IGN.com, αν και ο ακριβής αριθμός όσων θα χάσουν τη δουλειά τους δεν αποκαλύφθηκε: «Ο κλάδος μας εξελίσσεται συνεχώς καθώς προσπαθούμε να προσφέρουμε παιχνίδια και εξαιρετικές υπηρεσίες που διατηρούν παίκτες αφοσιωμένοι, συνδεδεμένοι και εμπνευσμένοι. Κατά καιρούς, αυτό απαιτεί από την εταιρεία να κάνει οργανωτικές αλλαγές για να ευθυγραμμίσει τις ομάδες και τους πόρους μας με τις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες και προτεραιότητες. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όσους επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές, προσπαθώντας να τους παρέχουμε επαρκή υποστήριξη σε όλη τη διαδικασία».

Η Electronic Arts απέκτησε την Codemasters το 2021, καταβάλλοντάς της 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της EA Andrew Wilson είπε ότι ήθελε να διατηρήσει ανέπαφη την ταυτότητα του στούντιο, το οποίο ειδικευόταν στα παιχνίδια αγώνων για χρόνια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της Codemasters, Frank Sagnier και Rashid Varachia, αποχώρησαν από την εταιρεία λίγο μετά την εξαγορά, η οποία περιελάμβανε επίσης την Slightly Mad Studios, την εταιρεία ανάπτυξης της Project Cars.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *