Κατηγορίες:

Στο Zhengzhou της Κίνας, ένας νεαρός φοιτητής φέρεται να πέθανε μετά από πέντε διαδοχικές ολονύχτιες ροές που διήρκεσαν περισσότερο από εννέα ώρες η καθεμία. Λέγεται ότι ο φοιτητής, «Li Hao», εργαζόταν ως διαδικτυακός streamer για την Henan Qinyi Culture and Media Co. και είχε συμβόλαιο να κάνει streaming για 240 ώρες σε 26 ημέρες, καθώς και να ανεβάζει 15 βίντεο το μήνα για να ενισχύσει τo περιεχομένου του.

Στις 10 Νοεμβρίου, ο Li βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται στο σπίτι του από φίλους και κατά την άφιξή του σε τοπικό νοσοκομείο, κηρύχθηκε νεκρός. Έχει υποστηριχθεί ότι ο Li Hao εργάστηκε μέχρι εξάντλησης, έχοντας μεταφερθεί στη «νυχτερινή βάρδια» από τους εργοδότες του λόγω καλύτερων φιλοδωρημάτων και περισσότερων αποδοχών, μια κίνηση που προφανώς δεν ήθελε να κάνει.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την China Daily, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία αμφισβητεί ενεργά τους ισχυρισμούς, αρνούμενη ότι είναι υπεύθυνη για το θάνατο του Li Hao. Τονίστηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας ότι:

“Παρέχουμε την τοποθεσία και παίρνουμε μια προμήθεια από τις συμβουλές του, και είναι απλώς μια απλή συνεργασία. Υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι είναι σε θέση να επιλέξουν τις δικές τους ώρες και τη διάρκεια των ζωντανών ροών τους και ο Li Hao εργάστηκε υπερβολικά προσπαθώντας να κάνει τόσα πολλά παράλληλα με τις σπουδές του.”

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία έχει προσφέρει στην οικογένεια του Li Hao το ισοδύναμο των 700 δολαρίων ως αποζημίωση, αλλά οποιαδήποτε περαιτέρω αιτήματα θα πρέπει να περάσουν από νομικές οδούς. Ωστόσο, η εταιρεία παραδέχτηκε επίσης ότι οι ζωντανές ροές συχνά αγωνίζονται να βρουν μια ισορροπία μεταξύ τους να κερδίζουν τα χρήματά τους και να εργάζονται υπερβολικά οι ίδιοι. Τούτου λεχθέντος, ο εκπρόσωπος επέμεινε ότι η εταιρεία δεν ήταν υπεύθυνη για αυτό που συνέβη στον Li Hao.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *