Κατηγορίες:

Μια βόλτα στην παιδική νοσταλγία και στο μαγεμένο δάσος των Smurfs.

Τη… στρουμφίσαμε!

Έπειτα από αρκετό διάστημα φέτος κυκλοφόρησε το νέο παιχνίδι με τους αγαπημένους ήρωες των παιδικών μας χρόνων. Πρόκειται για ένα platform, action-adventure game που δημιουργήθηκε από την OSome Studios  και εξελίσσεται στο σύμπαν των αγαπημένων μας Smurfs.

Η ιστορία.

Η ιστορία ξεκινά στο αγαπημένο μας στρουμφοχωριό, όπου ο Προκόπης (Handy Smurf) πειραματίζεται με την τελευταία του φοβερή κατασκευή, το SmurfoMix! Δυστυχώς όμως η ανακάλυψή του, δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένη καθώς του λείπει ένα σημαντικό τελευταίο συστατικό η Green Stone. Για κακή του τύχη το μόνο μέρος όπου μπορεί να βρει μια τέτοια πέτρα, είναι στο κάστρο του πανίσχυρου και κακού μάγου Gargamel (Δρακουμέλ). Ο ήρωάς μας δεν χάνει χρόνο και οργανώνει μυστική αποστολή για να πάρουν ένα μικρό κομμάτι από την πέτρα. Στο πλευρό του έρχονται ο BrainySmurf (Σπιρτούλης), ο Dimwitty Smurf και η Smurfstorm. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά και άθελά τους απελευθερώνουν ένα πανίσχυρο πλάσμα που ήταν φυλακισμένο στην πέτρα τον Stolas. Τώρα, ο κόσμος των Smurfs κινδυνεύει και πρέπει να συνεργαστούν με τον άσπονδο εχθρό τους Gargamel για  να νικήσουν τον Stolas και να επαναφέρουν την τάξη στο δάσος τους.

To παιχνίδι έχει τρία επίπεδα δυσκολίας: Story, Epic και Challenge τα οποία μπορούμε να αλλάξουμε σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού. Υποστηρίζει single και co-op mode. Στο παιχνίδι χειριζόμαστε κάθε φορά έναν από τους 4 ήρωες της ομάδας και περιπλανιόμαστε στα πολύχρωμα μέρη του δάσους των Smurfs. Η ιστορία εξελίσσεται σε τρεις περιοχές όπου υπάρχει άφθονη δράση και χώρος για εξερεύνηση . Επιπλέον υπάρχουν 18 συνολικά κρυφές δοκιμασίες που μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε. Ο τίτλος προσφέρει λίγη πρωτοτυπία. Κατά συνέπεια, το παιχνίδι είναι γεμάτο με γνωστούς μηχανισμούς. Ως εκ τούτου, αναμένεται να ξεπεράσετε τα εμπόδια, να πηδήξετε πάνω από χάσματα, να αποφύγετε τους κινδύνους κατά την ολίσθηση και να πυροβολήσετε όποιον εχθρό βρείτε. Παράλληλα, πρέπει να καταστρέψετε κάθε πράσινο κρύσταλλο που συναντάτε.

Η παρουσία των platform και action-adventure στοιχείων είναι έντονη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι ήρωές μας πρέπει να ανακαλύψουν κρυφά μονοπάτια και διαδρομές μέσα στο δάσος και με τη χρήση του φοβερού SmurfoMix να πολεμήσουν τους αντιπάλους τους τα Crystobeasts. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ όμορφα και φωτεινά. Οι χαρακτήρες, τα επίπεδα και τα cutscenes  είναι καλοσχεδιασμένα και η μουσική επένδυση του παιχνιδιού είναι ευχάριστη αλλά όχι πρωτότυπη.  

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι πολύ καλός και είναι εφικτό να ελέγξουμε το στρουμφάκι μας, τόσο από το πληκτρολόγιο όσο και από το χειριστήριο (οι προγραμματιστές το διασφαλίσαν έτσι ώστε οι μικροί σε ηλικία παίκτες να μπορούν να προχωρήσουν χωρίς υπερβολική καθοδήγηση.). Το UI του είναι απλό και κατανοητό, σχεδιασμένο με όμορφα χρώματα και σχέδια. Επίσης ο χειρισμός της κάμερας είναι πολύ ικανοποιητικός.

Μια ακόμα όμορφη λεπτομέρεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της περιπέτειας μας και ολοκληρώνοντας διάφορα challenges το παιχνίδι μας επιβραβεύει με διάφορα Outfits για να αλλάξουμε την εμφάνιση στο Smurf και να προσθέσουμε μια προσωπική μας πινελιά. Με τους κρυστάλλους που μαζεύουμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε σημαντικά updates τόσο στον χαρακτήρα μας (παραπάνω life κτλ.), όσο και να βελτιώσουμε το όπλο μας το SmurfoMix. Ο κάθε ένας χαρακτήρας έχει και την δική του signature attack , την οποία σαφώς μπορούμε να βελτιώσουμε όσο προχωράμε το game.

Τελικά συμπεράσματα.

Για άλλη μια φορά, η Microids και το OSome Studio πέτυχαν το απίθανο στο The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone. Πρόκειται για ένα κλασσικό platform, action-adventure τίτλο με καλοσχεδιασμένα γραφικά, όμορφα, ζωηρά χρώματα και αγαπημένοι χαρακτήρες από την παιδικά μας νοσταλγία! Ο τίτλος φέρνει κάτι σαν το Super Mario Sunshine όπου μπορούν να απολαύσουν τόσο παιδιά όσο και ενήλικες. Εάν εξαιρέσουμε τις λίγες αρνητικές πινελιές που προαναφέραμε μπορούμε να πούμε πώς είναι το καλύτερο αδειοδοτημένο παιδικό παιχνίδι της χρονιάς! Είναι τα Στρουμφάκια, αυτό τα λέει όλα. Ο τίτλος κυκλοφορεί για Xbox Series X/S, Xbox One, PC ,Nintendo Switch, PlayStation 4 & PlayStation 5. Ευχαριστούμε την ENARXIS για την διάθεση του τίτλου ώστε να γίνει αυτό το Review.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *