Κατηγορίες:

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) λέει ότι έχει καταθέσει έφεση για την πρόσφατη απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ που άνοιξε το δρόμο στη Microsoft να αγοράσει την Activision Blizzard.

Η Microsoft κέρδισε μια δύσκολη μάχη με την FTC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με έναν ομοσπονδιακό δικαστή να αρνείται αίτημα για διαταγή από τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ. «Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η FTC δεν έχει αποδείξει την πιθανότητα να επικρατήσει στον ισχυρισμό της ότι αυτή η συγκεκριμένη κάθετη συγχώνευση στον συγκεκριμένο κλάδο μπορεί να μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό», έγραψε στην απόφαση η δικαστής Jacqueline Scott Corley. «Αντίθετα, τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν μεγαλύτερη πρόσβαση των καταναλωτών στο Call of Duty και σε άλλο περιεχόμενο της Activision».

Εάν είχε εκδοθεί η διαταγή θα είχε αποκλείσει προσωρινά τη Microsoft από το να κλείσει τη συμφωνία της με την Activision Blizzard εν αναμονή της έκβασης της διοικητικής αγωγής της ίδιας της FTC κατά της εταιρείας.

Τώρα που η FTC επέλεξε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστή Corley, ο ρυθμιστικός φορέας χρειάζεται το Ninth Circuit Court of Appeals να εκδώσει έκτακτη αναστολή για να παρατείνει την υπάρχουσα προσωρινή εντολή περιορισμού (TRO) που έχει οριστεί να λήξει την Παρασκευή στις 14 Ιουλίου. Δεν είναι σαφές εάν το εφετείο θα αποφασίσει πριν από την προθεσμία διευθέτησης της 18ης Ιουλίου, αφήνοντας πιθανώς την πόρτα ανοιχτή στη Microsoft να κλείσει τη συμφωνία με την Activision Blizzard τη Δευτέρα ή την Τρίτη χωρίς να εκδοθεί περιοριστική εντολή.Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στο Ninth Circuit Court of Appeals και στον πιθανό συμβιβασμό της Microsoft με την CMA στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *