Κατηγορίες:

Μετά τις απολύσεις στη Microsoft νωρίτερα αυτό το έτος οι οποίες έπληξαν και την ομάδα του Xbox επιβεβαιώθηκε ότι έλαβε χώρα ένας ακόμη γύρος περικοπών θέσεων εργασίας.

Σε μια έκθεση του GeekWire δείχνει 276 απολύσεις και 210 από αυτές τις θέσεις εργασίας ήταν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον. Οι απολύσεις καλύπτουν τομείς όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η υποστήριξη και η ομάδα πωλήσεων, με τις υπόλοιπες περικοπές να είναι απομακρυσμένες θέσεις εργασίας. Το τμήμα Xbox δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί αυτή τη φορά.

Αυτά συνδέονται με οργανωτικές αναδιαρθρώσεις – εδώ είναι η επίσημη δήλωση της Microsoft (μέσω GeekWire):

«Οι προσαρμογές του οργανισμού και του εργατικού δυναμικού είναι απαραίτητο και τακτικό μέρος της διαχείρισης της επιχείρησής μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα και να επενδύουμε σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης για το μέλλον μας και για την υποστήριξη των πελατών και των συνεργατών μας».

Αυτός ο τελευταίος γύρος απολύσεων ακολουθεί τις μαζικές περικοπές τον Ιανουάριο, με τις οποίες καταργήθηκαν 10.000 θέσεις εργασίας σε όλη την εταιρεία. Αυτό επηρέασε επίσης εταιρείες όπως η 343 Industries, με τον προγραμματιστή να “χτυπιέται σκληρά” από τις περικοπές.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *