Κατηγορίες:

Στις ΗΠΑ η FTC ζητά από τη Microsoft να σταματήσει την εξαγορά της Activision Blizzard. Η δικαστής Jacqueline Scott Corley προεδρεύει της αγωγής. Τώρα, ωστόσο, αποκαλύπτεται ότι η δικαστής έχει έναν γιο που εργάζεται για τη Microsoft και το Revolving Door Project και για αυτό το λόγο πρέπει να εγκαταλείψει τον ρόλο της καθώς υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Η δικαστής είπε ότι ο γιος της εργάζεται σε ξεχωριστό τμήμα από τα βιντεοπαιχνίδια, αλλά το Revolving Door Project πιστεύει ότι η εγγύτητα είναι ακόμα αρκετή για να εγείρει αμφιβολίες.

Σε μια επιστολή, την οποία έλαβε για πρώτη φορά η Washington Post, το Revolving Door Project ανέφερε ότι η απασχόληση του γιου της Corley στη Microsoft θα μπορούσε να παραβιάζει πολλούς κανόνες που ορίζονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για τους Δικαστές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός που συμβουλεύει τους δικαστές «να αποφεύγουν τις παρατυπίες και την εμφάνιση παρατυπία σε όλες τις δραστηριότητες». Η ομάδα προειδοποιεί ότι αυτή η υποτιθέμενη σύγκρουση συμφερόντων κινδυνεύει να επηρεάσει την αντικειμενικότητα ενός δικαστή και θα μπορούσε ακόμη και να υποβαθμίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στα δικαστήρια.

«Το κοινό μπορεί δικαιολογημένα να ανησυχεί ότι ένας δικαστής είναι ακατάλληλα προκατειλημμένος εάν ο γιος του δικαστή απασχολείται σε μια εταιρεία της οποίας την υπόθεση επιβλέπει ο δικαστής», έγραψε το Revolving Door Project. «Είναι λογικό ένας γονέας να θέλει να υποστηρίξει την οικονομική επιτυχία του εργοδότη του παιδιού του, προκειμένου να υποστηρίξει την οικονομική του σταθερότητα και το επαγγελματικό του κύρος».

Η Corley επιβλέπει επί του παρόντος τις συζητήσεις για να καθορίσει εάν θα ικανοποιήσει ή όχι το αίτημα της FTC για προσωρινή παρεμπόδιση της συγχώνευσης μέχρι τη δίκη του Αυγούστου. Εάν η Corley αποφασίσει να μην μπλοκάρει προσωρινά τη συμφωνία, θα μπορούσε να κλείσει πριν από την προθεσμία της 18ης Ιουλίου.

Το The Revolving Door Project υποστηρίζει ότι η απασχόληση του γιου του Corley στην εταιρεία θα μπορούσε να εγκυμονεί «σαφή κίνδυνο αντιποίνων». Σύμφωνα με την ομάδα, η Microsoft θα μπορούσε να απαντήσει σε μια αντίθετη απόφαση απολύοντας τον γιο της Corley ή θέτοντας εταιρικά εμπόδια που θα έκαναν την καριέρα της πιο δύσκολη. Ο όμιλος ανέφερε το πρόσφατο κύμα απολύσεων της Microsoft, οι οποίες σύμφωνα με τον όμιλο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βολικό κάλυμμα για να δικαιολογήσουν μια εκδίκηση.

Η FTC αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ ο δικαστής Corley, η περιφέρεια της Βορειοδυτικής Καλιφόρνια, η Microsoft και η Activision Blizzard δεν απάντησαν στην αναφορά.

Εν τω μεταξύ, η εξαγορά έχει εγκριθεί στη Νότια Αφρική.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *