Κατηγορίες:

Μεταξύ των εγγράφων που έστειλε η Microsoft για τη διαδικασία που την βλέπει να εμπλέκεται κατά της FTC για την εξαγορά της Activision Blizzard, προκύπτει επίσης μια άμεση αναφορά στο PS5 Slim, το οποίο προφανώς για τον οίκο Redmond προορίζεται να κυκλοφορήσει το 2023 με μειωμένη τιμή.

Αυτό είναι προφανώς μια εικασία εκ μέρους της Microsoft, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αντίπαλες εταιρείες διεξάγουν πολύ ενδελεχείς έρευνες για πιθανές κινήσεις του ανταγωνισμού θα πρέπει μάλλον να ληφθεί υπόψη. Στην πραγματικότητα, πρέπει να θεωρηθεί ότι αυτή η υπόθεση υποστηρίζεται από μια σειρά ενδείξεων που έχει συλλέξει η Microsoft, η οποία πιθανώς διατηρείται αρκετά ενημερωμένη για τέτοια θέματα.

Η αναφορά βρίσκεται στο συνοπτικό έγγραφο σχετικά με την έρευνα που διεξήγαγε η Microsoft υπέρ της εξαγοράς της Activision Blizzard και κατά των καταγγελιών που εξέφρασε η FTC, ιδίως όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ των μοντέλων και των τιμών των κονσολών στην αγορά. Το έγγραφο της Microsoft αμφισβητεί τη γνωστή υποδιαίρεση της αγοράς με την αφαίρεση μιας «αγοράς κονσολών υψηλών επιδόσεων», που πραγματοποιήθηκε από την FTC για να αποκλείσει το Nintendo Switch από τις εξισώσεις και έτσι να δείξει πώς είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ δύο μόνο κατασκευαστών.

Ο οίκος Redmond ανακοινώνει ότι αυτή η διάκριση δεν μπορεί να γίνει ούτε ως προς την τιμή, ούτε για τις ιδιαιτερότητες χρήσης. Μιλώντας για μοντέλα και τιμές στην αγορά η Microsoft ισχυρίζεται ότι το “Xbox Series S διατίθεται σε $50 λιγότερο από το Nintendo Switch OLED” και στη συνέχεια αναφέρει ότι “το PlayStation πουλάει επίσης μια φθηνότερη κονσόλα με την Digital Edition στα 399,99 $ και αναμένεται να κυκλοφορήσει το PlayStation 5 Slim αργότερα το 2023, στην ίδια μειωμένη τιμή.”

Έτσι, για τη Microsoft είναι προβλέψιμο ότι ένα PS5 Slim θα φτάσει φέτος και θα πρέπει να τοποθετηθεί στην ίδια τιμή με το PS5 Digital, πιθανώς να το αντικαταστήσει ως βασική προσφορά στην αγορά. Στο ίδιο έγγραφο γίνεται αναφορά και στο ανακοινωθέν Project Q φορητό PlayStation για cloud gaming, το οποίο σύμφωνα με τη Microsoft θα κυκλοφορήσει σε τιμή κάτω των 300$.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *