Κατηγορίες:

Το όργανο που αξιολογεί τις εξαγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, η CMA, γνώρισε άλλη μια ήττα σε μια ακόμη προσπάθεια να επεκτείνει τη διαδικασία της Microsoft . Έτσι, το αίτημά της για να αναβληθεί η ακρόαση με το CAT μέχρι τον Οκτώβριο απορρίφθηκε και όλα παραμένουν όπως συμφωνήθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα

Η CMA ισχυρίζεται ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί δικηγόρος για να υπερασπιστεί τη Microsoft τον επόμενο μήνα αλλά η CAT (το όργανο που είναι αρμόδιο για να κρίνει τις προσφυγές και να αποφασίσει εάν η απόφαση CMA είναι έγκυρη) το αρνήθηκε ομόφωνα. Υποστηρίχθηκε ότι από τις 26 Απριλίου η Microsoft είχε ήδη δηλώσει ότι θα ασκούσε έφεση και είχαν αρκετό χρόνο για να πάρουν αυτόν τον δικηγόρο. Επιπλέον, η Microsoft υπέβαλε επίσης την προσφυγή της εντός τεσσάρων εβδομάδων, ενώ, για να είμαστε δίκαιοι, παρόμοια προθεσμία θα έχει και η CMA.Το μόνο που θέλει η CMA είναι να δημιουργήσει μια κατάσταση όπου η Microsoft και η Activision δεν θα μπορούν να επεκτείνουν τη συμφωνία συγχώνευσης για αρκετό καιρό ώστε να περιμένουν την απόφαση έφεσης της CAT. Το δικαστήριο όρισε την εκδίκαση της έφεσης για τα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου, προκειμένου να μπορέσει να εκδικαστεί το θέμα ΠΡΙΝ τον Οκτώβριο.Το δικαστήριο κατέστησε επίσης σαφές ότι από τον Οκτώβριο, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να εκδοθεί μια γρήγορη απόφαση. Η τριμελής επιτροπή υπό τον Πρόεδρο του CAT Marcus Smith όχι μόνο αρνήθηκε την πρόταση αλλά κατέστησε επίσης σαφές ότι η στάση της CMA είναι απαράδεκτη. Στην απόφαση σημειώνεται ότι η CMA γνώριζε απολύτως ότι το μπλοκάρισμα της συγχώνευσης της 26ης Απριλίου θα υποβληθεί σε έφεση. Θυμηθείτε ότι η Microsoft και η Activision είχαν μόλις τέσσερις εβδομάδες για να υποβάλουν την έφεσή τους.Η CMA πιέζει για καθυστέρηση από την έναρξη της προσφυγής. Αυτή ήταν η τελευταία του προσπάθεια και απέτυχε παταγωδώς. Μπορεί κανείς να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές της απόφασης της CAT ότι η επιτροπή ανακάλυψε πλήρως τα κίνητρα της CMA και το βρίσκει αποκρουστικό. Η CAT κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ανοιχτό για τις επιχειρήσεις, αλλά κάποιοι προσπαθούν να το κλείσουν!

Αυτά είναι τα λόγια από το ίδιο το δικαστήριο:

«Πιστεύουμε ότι η CMA δεν έχει δώσει αρκετή προσοχή στο πραγματικό δημόσιο συμφέρον σε αυτή την υπόθεση, που είναι η ταχεία επίλυση της υπόθεσης της Microsoft»Η CMA δεν έχει προσπαθήσει να διερευνήσει, είτε με τη Microsoft είτε με το Δικαστήριο, τρόπους για να μειώσει το βάρος. Είναι απογοητευτικό που δεν έγινε τέτοιος διάλογος στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Έτσι, η ακρόαση CAT είναι ακόμα προγραμματισμένη για τα τέλη του επόμενου μήνα, πιστεύουμε ότι η Microsoft θα περιμένει μέχρι τότε, ακόμη και με μια πιθανή νίκη εναντίον της FTC την επόμενη εβδομάδα.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *