Κατηγορίες:

Από τότε που η Microsoft ανακοίνωσε την αγορά της Activision Blizzard η οποία εξακολουθεί να είναι κολλήμενη περιμένοντας να δώσουν την έγκρισή τους όλοι οι ρυθμιστικοί φορείς οι φήμες για το τι θα κάνει ή δεν θα κάνει η εταιρεία είναι πολλές. . Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που υπάρχουν είναι ότι θα υπάρξει αύξηση της τιμής για το Xbox Game Pass λόγω της προσθήκης στον κατάλογο του franchise όπως το Call of Duty ή το Diablo, μεταξύ άλλων.

Στην πραγματικότητα, ένα από τα κύρια επιχειρήματα όσων τάχθηκαν κατά της εξαγοράς είναι η πιθανότητα ότι η Microsoft θα κάνει αύξηση τιμής στο Xbox Game Pass. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού δεν περιλαμβάνουν την εφαρμογή αύξησης της τιμής για την υπηρεσία όπως καταφέραμε να μάθουμε πρόσφατα.

Σε μια νέα αναφορά που εστάλη στο Δικαστήριο των ΗΠΑ, η οποία ενέκρινε την εντολή κατά της επισημοποίησης της αγοράς της Activision Blizzard η Microsoft διασφάλισε ότι δεν σχεδιάζει αύξηση τιμής για το Xbox Game Pass σε περίπτωση έγκρισης της εξαγοράς. Με αυτόν τον τρόπο επαναλαμβάνουν την δήλωση που έστειλαν και στην CMA τον περασμένο Μάρτιο στην οποία σχολίαζαν ήδη ότι αυτή η επιλογή δεν είναι πραγματική.

Στην σελίδα 25 του εγγράφου αναφέρει:

Η εξαγορά θα μπορούσε να ωφελήσει τους καταναλωτές καθιστώντας το CoD διαθέσιμο στο Game Pass της Microsoft την ημέρα που θα κυκλοφορήσει στην κονσόλα (χωρίς αύξηση της τιμής της υπηρεσίας βάσει της εξαγοράς), στη Nintendo και σε άλλες cloud υπηρεσίες που θα προσφέρουμε το παιχνίδι.

Επομένως, φαίνεται ξεκάθαρο ότι η εξαγορά της Activision Blizzard δεν συνεπάγεται με αύξηση της τιμής του Xbox Game Pass τουλάχιστον αμέσως. Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι το κόστος της υπηρεσίας θα είναι πάντα το ίδιο με το τρέχον αφού όπως είδαμε στις υπηρεσίες streaming on demand τόσο το Netflix όσο και του Amazon έχουν καταλήξει να ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων τους. Επομένως, είναι λογικό να σκεφτούμε μια μελλοντική αύξηση στην τιμή του Game Pass.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *