Κατηγορίες:

«Σήμερα το πρωί ανακοινώσαμε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για τον Όμιλο Embracer που θα μας κάνει μια πιο ευέλικτη, ισχυρότερη, πιο εστιασμένη και αυτοσυντηρούμενη εταιρεία». Έτσι ξεκινά η ανοιχτή επιστολή με την οποία ο Lars Wingefors, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Embracer, ανακοίνωσε ένα βαρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει πολλές απολύσεις.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή ο Όμιλος Embracer “έχει επενδύσει σημαντικά τόσο σε εξαγορές όσο και σε μια στρατηγική επιταχυνόμενης οργανικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Έχουμε αποκτήσει μερικές από τις κορυφαίες πνευματικές ιδιότητες στη βιομηχανία του θεάματος και έχουμε επενδύσει σε μία από τις μεγαλύτερες εισροές παιχνιδιών ολόκληρη τη βιομηχανία“.
Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στοχεύει στην ενίσχυση της εταιρείας και στη βελτίωση των ταμειακών ροών της ώστε να «αντεπεξέλθει στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και της αγοράς».

Το πρόγραμμα “θα μειώσει σημαντικά το χρέος μας. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, θα δημιουργήσουμε ανάπτυξη κερδοφορίας με χαμηλότερο επιχειρηματικό κίνδυνο και υψηλότερα περιθώρια κέρδους στο τμήμα Η/Υ & Κονσόλας τα επόμενα χρόνια. Αυτό, με τη σειρά του, θα μας δώσει την ελευθερία να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσφέρει εμπειρίες υψηλής ποιότητας που οι παίκτες μας απολαμβάνουν πραγματικά”.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε φάσεις και θα επικεντρωθεί στη μείωση του κόστους, την κατανομή κεφαλαίων, την αποτελεσματικότητα και την ενοποίηση. Η πρώτη φάση για την περικοπή του κόστους θα ξεκινήσει άμεσα. Αναμένονται πολλές απολύσεις. Η δεύτερη φάση, που επίσης έχει ήδη ξεκινήσει, προβλέπει ακριβέστερη ανάλυση της κατάστασης ώστε να γίνουν στοχευμένες επιλογές. Η τρίτη και τελευταία φάση «θα επικεντρωθεί στην εσωτερική ενοποίηση, την αξιοποίηση των πόρων και τις συνέργειες εντός του Ομίλου».
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί για τις απολύσεις: “Η Embracer απασχολεί αυτήν τη στιγμή περίπου 17.000 άτομα και ενώ ο αριθμός αυτός θα είναι χαμηλότερος στο τέλος του έτους, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δοθεί ακριβής πρόβλεψη για αυτό το θέμα”.

Είναι οδυνηρό να βλέπεις ταλαντούχα μέλη της ομάδας να φεύγουν. Οι άνθρωποί μας είναι αυτοί που συνθέτουν τον ίδιο τον ιστό του Embracer. Κατανοώ και σέβομαι ότι πολλοί από εσάς θα ανησυχείτε για τη θέση σας και δεν έχω όλες τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι οι αποφάσεις σχετικά με αυτό το πρόγραμμα δεν έχουν ληφθεί επιπόλαια.

Ζητώ από όλους τους διευθυντές μας να ηγούνται και να ενεργούν με συμπόνια, σεβασμό και ακεραιότητα. Σε κάθε στάδιο και όπου είναι δυνατόν, θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι τα μέλη της ομάδας που επηρεάζονται θα ενημερώνονται πρώτα. Όπου είναι δυνατόν, θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε άλλα έργα».

Επισημαίνεται επίσης ότι ενόψει απολύσεων σε ορισμένες εταιρείες θα υπάρξουν προσλήψεις και σε άλλες. «Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο γρήγορα ενεργούμε, τόσο πιο γρήγορα αναδεικνύουμε ισχυρότερη εταιρεία».

Όσον αφορά τους αγώνες, ο αντίκτυπος της αναδιάρθρωσης θα επηρεάσει μόνο τους απροειδοποίητους τίτλους ενώ οι ανακοινωθέντες θα ακολουθήσουν το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Όλα σε μια περίοδο που θα δούμε πολλές δυνατές κυκλοφορίες για την εταιρεία, όπως Remnant 2, Warhammer 40,000 Space Marine 2, Payday 3 , Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged, Arizona Sunshine 2, Alone in the Dark , Homeworld 3 και άλλα. Να θυμηθούμε ότι η περίοδος ξεκίνησε με το υπέροχο λανσάρισμα του Dead Island 2, το οποίο ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *