Κατηγορίες:

Η Cyan Worlds έχει χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη ως βοηθούς για την υλοποίηση μερικών από το περιεχόμενο του Firmament, την τελευταία περιπέτεια τους. Η ανακάλυψη έγινε από τους χρήστες διαβάζοντας τους τίτλους του παιχνιδιού, όπου αναφέρεται ρητά το «Generative AI (υποβοηθούμενο περιεχόμενο AI)».

Τα Generative AI χρησιμοποιήθηκαν για πολλές πτυχές του παιχνιδιού συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κειμένων και φωνητικών ενεργειών. Ο πλήρης κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος: “Ημερολόγια, λίστες ελέγχου, περιοδικά, ιστορίες, τραγούδια, ποιήματα, επιστολές, χαλαρά χαρτιά, όλα τα πορτρέτα των ιδρυτών, όλα τα πορτρέτα των ιδρυτών, οι πίνακες του “ηλιοβασιλέματος”, η ταπετσαρία στους διαδρόμους του , πανό προπαγάνδας, όλες οι ομιλίες από τον μέντορα, τον εκφωνητή, τον ιδρυτή κτλπ”
Η Cyan Worlds διευκρίνισε ότι αυτό το περιεχόμενο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης και όχι εξ ολοκλήρου από αυτές. Για παράδειγμα, η μεταγλώττιση γίνεται 100% από ανθρώπους, με την τεχνητή νοημοσύνη να χρησιμοποιείται για την τροποποίηση του τόνου της φωνής και άλλων πτυχών, πάντα με τη συγκατάθεση των εμπλεκομένων ηθοποιών.

Ωστόσο, η Cyan δεν εξήγησε πώς τη βοήθησαν να γράψει τα διάφορα κείμενα και τα σχέδια. Πρέπει να πούμε ότι δεν μιλάμε για μια φαραωνική παραγωγή (το Kickstarter συγκέντρωσε 1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2019) και ότι επομένως, εξοικονομώντας ορισμένες πτυχές, ίσως ήταν θεμελιώδες να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη και να διασφαλιστεί μια ορισμένη ποιότητα. Σε κάθε περίπτωση, πολλοί δεν ήταν ευχαριστημένοι με την επιλογή που έκαναν και το έκαναν γνωστό ακριβώς στα σχόλια του Kickstarter campaign, όπου αναφέρεται ότι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργική εργασία δεν είναι ηθική και ότι το αποτέλεσμα είναι ένα κατώτερο παιχνίδι. Επίσης, σύμφωνα με πολλούς η Cyan θα έπρεπε να είχε πει αμέσως ότι θα χρησιμοποιούσε τεχνητή νοημοσύνη, αντί να το αναφέρει απλα στα credits.

Για παράδειγμα, ο χρήστης Ryusui έγραψε: “Δεν θέλω τα χρήματά μου να πάνε σε έργα που έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση περιεχομένου που δημιουργείται από AI, ειδικά όταν η ανθρώπινη τέχνη και η γραφή είναι ο λόγος που συνεχίζω να υποστηρίζω αυτό το παιχνίδι!”

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *