Κατηγορίες:

Από τότε που η CMA αποφάσισε να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, η κορυφαία αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εμπλακεί σε διαμάχες και διαφωνίες. Πολλά μέλη της βρετανικής κυβέρνησης επέκριναν την απόφαση, επιπρόσθετα η Microsoft έχει «απειλήσει» με την πιθανότητα να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την Activision Blizzard , σε περίπτωση μπλοκαρίσματος της εξαγοράς.

Λοιπόν, τώρα η αρχή είναι ξανά στην επικαιρότητα λόγω αρνητικών πληροφοριών για τα συμφέροντά του. Όπως αποκάλυψε ο @PostUp_SOG όπου παρακολουθεί στενά την όλη διαδικασία εξαγοράς, η CMA είπε ψέματα στο βρετανικό κοινοβούλιο. Σε μια από τις εμφανίσεις του η αρχή διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πραγματοποιήσει συγκεκριμένες συνομιλίες για την εξαγορά με τον Αμερικανό ομόλογό του την FTC. Ωστόσο, η πραγματικότητα φαίνεται να ήταν αρκετά διαφορετική.
Σύμφωνα με πληροφορίες χρήστη, η CMA ήρθε σε επικοινωνία έως και 26 φορές με την FTC, είτε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων είτε μέσω τηλεδιασκέψεων, και αντάλλαξε έως και 76 email με την υπηρεσία και την πρόεδρό της, Lina Khan, μεταξύ της έναρξης της Φάσης 2 της έρευνας και της τελικής απόφασης που εκδόθηκε πριν από ένα μήνα. Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τη δήλωση που παραθέσανε προηγουμένως στην οποία διασφαλίστηκε ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί σε βάθος συζήτηση για το θέμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας της CMA σχετικά με την αναμενόμενη εξαγορά της Activision από τη Microsoft, υπήρξε συνεργασία με πολλές ξένες αρχές ανταγωνισμού. Η CMA είχε δεσμεύσεις από τα συγχωνευόμενα μέρη καθώς και από ορισμένα τρίτα μέρη, από διάφορες ξένες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της FTC και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό επέτρεψε στην CMA να μοιράζεται ορισμένες πληροφορίες με αυτές τις αρχές πιο ελεύθερα. Μια δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσει η CMA σε περιπτώσεις όπως αυτή, και μάλιστα που αντιμετωπίζει σε αυτήν την περίπτωση σε σχέση με την FTC στα μεταγενέστερα στάδια της έρευνας, είναι ότι αυτές οι εξαιρέσεις μπορούν να ανακληθούν, κάτι που, αν και δεν αποκλείει τη δέσμευση με αντισυμβαλλόμενους, μπορεί να περιορίσει τον βαθμό στον οποίο η CMA μπορεί να ανταλλάσσει ορισμένες πληροφορίες, εκτός εάν υπάρχουν άλλες πύλες για την ανταλλαγή πληροφοριών.
Αυτή η δήλωση έγινε από την Επιτροπή Επιλογής Επιχειρήσεων και Εμπορίου, η οποία δημοσίευσε αυτό το περιεχόμενο μέσω επιστολής υπονοώντας ότι η CMA είπε ψέματα και ότι θα καταστήσει όλες τις πληροφορίες που συλλέγει να είναι διαθέσιμες στο βρετανικό κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό. Θα πρέπει να δούμε ποιες πιθανές συνέπειες έχει αυτό στην CMA, αλλά και στην FTC, η οποία δεν έχει ακόμη εκδώσει την τελική της έκθεση για την εξαγορά.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *