Κατηγορίες:

Η Sony βρίσκεται κατηγορούμενη για μονοπώλιο και κατάχρηση εξουσίας από την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία στη Ρουμανία η οποία άνοιξε μια διαδικασία έρευνας για να αποσαφηνιστεί η υποτιθέμενη εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της από την εταιρεία, για τη μόχλευση του ελέγχου των πωλήσεων και των τιμών.

Το Συμβούλιο Ανταγωνισμού της Ρουμανίας ξεκίνησε έρευνα για πιθανή παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της χώρας που αφορά τη Sony Interactive Entertainment Europe Limited και τις θυγατρικές της. Συγκεκριμένα της Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited και Sony Interactive Entertainment Direct Europe Limited, λόγω της διανομής βιντεοπαιχνιδιών αγορά για κονσόλες PlayStation.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Sony έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά στις κονσόλες πουλώντας παιχνίδια συμβατά με κονσόλες PlayStation αποκλειστικά μέσω του PlayStation Store και απαγορεύοντας την πώληση κωδικών ενεργοποίησης για αυτές τις κονσόλες μέσω ανταγωνιστικών διανομέων.

Επομένως, αυτές οι πρακτικές θα είχαν μειώσει τις επιλογές αγοράς που είναι διαθέσιμες στους χρήστες για παιχνίδια στο PlayStation, οδηγώντας επίσης σε υψηλότερες τιμές, σύμφωνα με τη ρουμανική αντιμονοπωλιακή δήλωση, η οποία αναφέρει 1,3 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation που διανέμονται στη Ρουμανία και 127 ομάδες προγραμματιστών που συμμετέχουν στην αγορά παιχνιδιών που θα μπορούσαν επηρεάζονται από αυτή τη μονοπωλιακή θέση.

Το ερώτημα δεν είναι πολύ ξεκάθαρο, αλλά φαίνεται να αναφέρεται στη δυνατότητα, που προϋπήρχε και εξαλείφθηκε αργότερα από τη Sony, να αγοράζει κωδικούς για πλήρη παιχνίδια ψηφιακά ακόμα και εκτός του PlayStation Store. Το γεγονός ότι η χρέωση αφορά επίσης την ανάγκη εξαργύρωσης του παιχνιδιού αποκλειστικά από το PlayStation Store δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά αυτό θα ήταν ένα γενικότερο ζήτημα που θα απασχολούσε και άλλους κατασκευαστές κονσολών.

Όπως φαίνεται σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι η κατηγορία βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι κωδικοί για ψηφιακά παιχνίδια δεν μπορούν να αγοραστούν εκτός του PlayStation Store, κάτι που θα μπορούσε να ευνοήσει περισσότερο ανταγωνισμό και ίσως να οδηγήσει σε ακόμη χαμηλότερες τιμές. Τέλος πάντων, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *