Κατηγορίες:

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Computex 2023, η Qualcomm αποκάλυψε ότι έχει έρθει σε επαφές τόσο με την Sony όσο και με τη Nintendo σχετικά με μελλοντικές φορητές συσκευές. Η εταιρεία εισήλθε πρόσφατα στην αγορά gaming με την κυκλοφορία ενός αποκλειστικού τσιπ για το Razer Edge. Προφανώς δεν θέλει να περιοριστεί στο Android.

Ο Alex Katouzian (Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Mobile, Compute and XR στην Qualcomm) εξήγησε: «Είναι εταιρείες (PlayStation και Nintendo) που ενδιαφέρονται να έχουν δυνατότητες στη βιομηχανία φορητών .Φυσικά θα μας μιλήσουν και θα απευθυνθούν σε κάποιον όπως η Qualcomm επειδή γνωρίζουν πόσο μεγάλοι είμαστε στη βιομηχανία των videgames για Android».

Πρέπει να τονιστεί ότι η Qualcomm δεν έχει επιβεβαιώσει ότι θέλει να συνεργαστεί με τη μία ή και τις δύο εταιρείες, επομένως οι συναντήσεις αυτές μπορεί να ήταν απλώς ενδιάμεσες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Qualcomm έχει δίκιο όταν υποθέτει ότι η Sony και η Nintendo θέλουν να παραμείνουν ενεργοί στον τομέα των φορητών βιντεοπαιχνιδιών. Η πρώτη πρόκειται να κυκλοφορήσει το Project Q, το οποίο θα πρέπει να είναι μια φορητή κονσόλα μόνο για streaming μέσω PS5 ενώ για την δεύτερη θα πρέπει να εργάζεται για τον διάδοχο του Nintendo Switch που πιθανότατα θα φτάσει τα επόμενα χρόνια. Και οι δύο θα μπορούσαν να επωφεληθούν κατά κάποιο τρόπο από τις τεχνολογίες της Qualcomm.

“Πολλές εταιρείες παιχνιδιών κόνσολών θέλουν αυτές τις φορητές συσκευές. Δεν είναι απαραιτήτως συσκευές που μπορούν να υποστηρίξουν γραφικά υψηλής ποιότητας, αλλά θέλουν να κρατήσουν όλους αυτούς τους παίκτες για φορητές συσκευές στο οικοσύστημά τους. Επομένως, είναι λογικό να προσπαθήσουμε να εισχωρήσουμε αυτό! Εάν κοιτάξετε τα έσοδα που παράγονται από τα παιχνίδια για κινητά κατά τη διάρκεια του έτους υπερβαίνουν το ποσό όλων των άλλων τμημάτων του κλάδου μαζί.”

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *