Κατηγορίες:

Η Ubisoft δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2022/23 το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου 2023. Όπως ήταν αναμενόμενο οι απώλειες ήταν μεγάλες με αρνητικό πρόσημο 585 εκατομμύρια δολάρια. Έχουν επίσης ανακοινωθεί τα σχέδια για το μέλλον εστιάζοντας στο free-to-play, την τεχνητή νοημοσύνη και τις πιο σημαντικές σειρές.

Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα την αρνητική τάση της εταιρείας με πωλήσεις 1,81 δισ. ευρώ, 14,6% λιγότερες από την προηγούμενη φορά λόγω λειτουργικών ζημιών 585,8 εκατ. ευρώ. Πολύ αρνητικό αποτέλεσμα αν αναλογιστούμε τα κέρδη 241,5 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη φορά.

Οι καθαρές κρατήσεις, εκ των οποίων το 58% προήλθαν από τίτλους καταλόγου της Ubisoft, μειώθηκαν κατά 18,3% στα 1,73 δισ. ευρώ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις που σχετίζονται με αγορές εντός παιχνιδιού, DLC και άλλες επαναλαμβανόμενες πληρωμές έχουν φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η κορυφαία αγορά της Ubisoft ήταν οι ΗΠΑ (50% των εσόδων) ακολουθούμενη από την Ευρώπη (32%). Το 40% των πωλήσεων έγινε σε κονσόλες και το 18% σε Η/Υ. Ο τομέας της κινητής τηλεφωνίας είναι αυτός που έχει αναπτυχθεί περισσότερο με το μερίδιο αγοράς του 31% (το προηγούμενο έτος ήταν 9%).

Πρέπει να πούμε ότι η Ubisoft δεν έχει κάνει μεγάλες κυκλοφορίες κατά τη διάρκεια του έτους και έχει αναβάλει αρκετούς τίτλους. Όπως και να έχει, οι στρατηγικές που ανακοινώθηκαν για την προσπάθεια ανάκαμψης της κατάστασης βλέπουν μια ισχυρή αναδιάρθρωση στον τομέα, η οποία έχει ήδη οδηγήσει στην απόλυση επτακοσίων ατόμων με την οποία επιδιώκεται εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ και μεγαλύτερη εστίαση στην σειρά Assassin’s Creed και κυκλοφορία νέων παιχνιδιών free-to-play, καθώς και η εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλες τις διαδικασίες ανάπτυξης.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *