Κατηγορίες:

Ο Rishi Sunak έχει κατηγορήσει σκληρά την CMA και άλλους βρετανικούς ρυθμιστικούς φορείς και έχει ήδη ανακοινώσει δραστικά και επιταχυνόμενα μέτρα για να αντιστραφεί η κατάσταση. Είναι δελεαστικό να σκεφτεί κανείς ότι οι δηλώσεις του Rishi Sunak πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, επικεντρώνονται στην αγορά της Activision από τη Microsoft αλλά αυτό δεν ισχύει. Και είναι ότι η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού δίνει στην κυβέρνηση έναν παλμό εδώ και χρόνια και καθιστά αδύνατη την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μετά από ένα πολύ σκληρό Brexit.

Για να καταλαβαίνουμε η CMA και άλλοι ρυθμιστικοί φορείς εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, απαγορεύοντας ωφέλιμες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αμέτρητες θέσεις εργασίας και να προσελκύσουν επενδυτές. Κάτι που δεν είναι πολύ καλά κατανοητό, αλλά δυστυχώς συμβαίνει.

Θέλω να κάνω όσο το δυνατόν πιο εύκολη την ευημερία των βρετανικών επιχειρήσεων. Για αυτό χρειαζόμαστε ένα ρυθμιστικό σύστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν θα εμποδίζει. Θα πρέπει να επιτρέπει στις εταιρείες να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα: να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να αναπτύξουν την οικονομία. Έχουμε ήδη ανακοινώσει τις μεταρρυθμίσεις του Εδιμβούργου, ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Το πακέτο ρυθμιστικών μεταρρυθμίσεων αυτής της εβδομάδας θα τονώσει την επιχειρηματικότητα αξιοποιώντας τις ελευθερίες μας για το Brexit, περικόπτοντας τη γραφειοκρατία για χιλιάδες επιχειρήσεις και εξοικονομώντας 1 δισεκατομμύριο λίρες σε επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα.

Το αν αυτό θα επηρεάσει την εξαγορά της Activision παραμένει ασαφές. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν η απόφαση είναι άμεση ή πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να τεθούν σε ισχύ αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η CMA κυνηγάει τη Big Tech στη χώρα εδώ και μερικά χρόνια και δεν είναι λίγοι οι τεχνολογικοί γίγαντες που έχουν ήδη μιλήσει.

Είναι πιθανό αυτή η πίεση, που προστέθηκε σε αυτήν του ενεργειακού τομέα, να έκανε τη βρετανική κυβέρνηση να εκραγεί. Σύμφωνα με τον Sunak, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Θα προωθήσουμε την καινοτομία, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη ανακοινώνοντας δύο στρατηγικές δηλώσεις πολιτικής που θα καθοδηγούν τις ρυθμιστικές μας αρχές. Αυτή την εβδομάδα δημοσιεύουμε την πρώτη από τις τρεις δηλώσεις διαβούλευσης για την ενεργειακή πολιτική. Παρακάτω παρουσιάζουμε τις στρατηγικές μας κατευθυντήριες γραμμές για την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA).

Τις τελευταίες δεκαετίες, γίναμε μάρτυρες υπερβολικής ρύθμισης σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Το Brexit μας δίνει την ευκαιρία να απαλλαγούμε από εκατοντάδες κανόνες που κοστίζουν στις επιχειρήσεις χρόνο και χρήμα και βαραίνουν την οικονομία μας.

Οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώσαμε αυτή την εβδομάδα αντιπροσωπεύουν μια σημαντική αλλαγή στο επίκεντρο και στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στις ρυθμιστικές αρχές ότι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας.

Μένει να δούμε πώς εφαρμόζονται όλα αυτά και πώς επηρεάζουν τη λειτουργία. Η Microsoft και η Activison έχουν ήδη απειλήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα σταματήσουν να επενδύουν στη χώρα και θα μεταφέρουν το εργατικό δυναμικό της στην Ευρώπη, καθώς εκεί είναι πιο ανοιχτό στον πραγματικό ανταγωνισμό.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *