Κατηγορίες:

Η Sony έχει ξεκινήσει μια σειρά από τερματισμό λειτουργίας μερικών στούντιο της (μικρής εμβέλειας) και έχει αρχίσει να προκαλεί μερικές ανησυχίες. Να θυμηθούμε πως η εταιρεία έχει αποκτήσει πολλά μικρότερα, ανεξάρτητα στούντιο αλλά ακόμα κι έτσι φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα οπότε έχει αρχίσει να τα κλείνει.

Πρόσφατα είδαμε ότι το Japan Studios έκλεισε και χθες πληροφορηθήκαμε ότι το PixelOpus είχε επίσης την ίδια μοίρα. Τώρα, η Sony αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή και εξέδωσε μια δήλωση στον Τύπο:

«Τα PlayStation Studios αξιολογεί τακτικά το χαρτοφυλάκιό του και την κατάσταση των έργων των στούντιο για να διασφαλίσει ότι πληρούν τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους του οργανισμού. Ως μέρος μιας πρόσφατης διαδικασίας αναθεώρησης, αποφασίστηκε ότι το PixelOpus θα κλείσει στις 2 Ιουνίου.”

Με αυτόν τον τρόπο η Sony συνεχίζει τη μείωση του κόστους και την πίεση στα δικά της στούντιο, αφού μπορεί να προκύψουν νέα κλεισίματα και όπως φαίνεται ότι είναι κάτι που δεν απασχολεί την ιαπωνική εταιρεία. Από την άλλη το Xbox προσπαθεί να αποκτήσει την Activision Blizzard King δηλαδή αρκετά στούντιο ταυτόχρονα. Πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικά κινήματα που ίσως αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία των εταιρειών από εδώ και στο εξής.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *