Κατηγορίες:

Η CMA αποφάσισε επίσημα όπως είχε προγραμματιστεί και έδωσε την ετυμηγορία της, σταματώντας την αγορά της Activision από τη Microsoft. Με διαφορετικά σημεία και επιχειρήματα, η CMA μπλοκάρισε αυτήν την εξαγορά όπως ότι η Microsoft έχει ήδη μια μεγάλη παγκόσμια θέση στο cloud gaming και ότι η εξαγορά θα ωφελούσε μόνο τη Microsoft και μπορεί να βλάψει τους καταναλωτές.

Το επίσημο κείμενο είναι αρκετά μεγάλο, αλλά παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας τα πιο σημαντικά σημεία που έκαναν την CMA να μπλοκάρει τη συμφωνία αυτή τη στιγμή.

  • Δεν καλύπτει επαρκώς τα διάφορα επιχειρηματικά μοντέλα των videogames στο cloud συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητικών υπηρεσιών.
  • Δεν ήταν αρκετά ανοιχτό σε προμηθευτές που μπορεί να ήθελαν να προσφέρουν εκδόσεις παιχνιδιών σε λειτουργικά συστήματα υπολογιστή εκτός των Windows.
  • Θα τυποποιούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων είναι διαθέσιμα τα παιχνίδια, αντί να καθορίζεται από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ανταγωνισμού στην αγορά όπως θα ήταν αναμενόμενο εάν δεν υπήρχε η συγχώνευση.
  • Η Microsoft απολαμβάνει ήδη μια ισχυρή θέση και πλεονέκτημα έναντι άλλων ανταγωνιστών στο cloud gaming και αυτή η συμφωνία θα ενίσχυε αυτό το πλεονέκτημα δίνοντάς της τη δυνατότητα να υπονομεύει νέους και καινοτόμους ανταγωνιστές.
  • Η Microsoft μας δέσμευσε εποικοδομητικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό, αλλά οι προτάσεις της ήταν αναποτελεσματικές για την αντιμετώπιση των ανησυχιών μας και θα είχαν αντικαταστήσει τον ανταγωνισμό με αναποτελεσματικές ρυθμίσεις σε μια δυναμική νέα αγορά.
  • Το Cloud gaming χρειάζεται μια ελεύθερη και ανταγωνιστική αγορά για να προωθήσει την καινοτομία και τις επιλογές. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα επιτρέποντας στην τρέχουσα ανταγωνιστική δυναμική στο cloud gaming να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της.

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η Microsoft ή τι θα πυροδοτήσει όλα αυτά, αλλά ένα νέο κεφάλαιο μόλις ξεκίνησε και αυτό που ακολουθεί μπορεί να μην είναι ένα κρεβάτι με τριαντάφυλλα.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *