Κατηγορίες:

Δεν θα μπορούσε να μου τύχει πιο κωμική συγκυρία από το να αναλάβω για review μέσα στο Πάσχα ένα πρόβατο που δημιουργεί τη δική του σατανιστή σέκτα προκειμένου να προωθήσει τα σχέδια ενός δαίμονα που τον επανάφερε στη ζωή μετά τη σφαγή / θυσία που υπέστη από άλλη επίσης σατανιασμένη σέκτα καθώς φαίνεται πως οι Δαίμονες – Θεοί της κόλασης μάλλον δε τα πηγαίνουν τόσο καλά μεταξύ τους όπως νομίζαμε!

Αρχικά θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να απαγορευτεί σε ανήλικους καθώς, οι τελετές, τα μάγια και η εκκλησία του Σατανά που εισάγει δεν είναι και πολύ στη σφαίρα του φανταστικού αλλά αντίθετα εισάγει με ύπουλο τρόπο την σατανιστική και παγανιστική κουλτούρα στο gaming κοινο… Και πριν προλάβει κάποιος να πει, Ώπα φίλε είναι παγανισμός! Όχι! Το να θυσιάζεις μέλη της ομάδας σου στον Δαίμονα που υπηρετείς και μετά να τα τρώτε σε κανιβαλιστική τελετή δεν είναι!

Στο τομέα του παιχνιδιού τώρα έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως εθιστικό rogue like indie παιχνίδι με στοιχεία στρατηγικής  που σίγουρα μπορεί να το ξεκινήσετε για πλάκα και να καταλήξετε να καείτε κανονικά! Τα γραφικά είναι πανέμορφα δύο διαστάσεων και η top down αισθητική αλλά Zelda, σας δίνει τα κατάλληλα vibes για να χωθείτε στον κόσμο του… στον κατάμαυρο και χωρίς έλεος αβυσσαλέο κόσμο του, ενώ η μουσική και τα sound effects συμπληρώνουν τέλεια την εμπειρία χωρίς να ξεχωρίζουν σε κάτι ούτε όμως και να κλωτσάνε στην όλη εμπειρία.

Το παιχνίδι ξεκινάει ως εξής, αναλαμβάνετε να φτιάξετε μια κοινότητα δαιμονισμένων χαριτωμένων ζώων φάση happy tree friends, τα οποία σώζετε στα  μικρά σας ταξίδια σε άλλες διαστάσεις, όπου εκεί το παιχνίδι γίνεται περιπέτειας και καλείστε να δώσετε πολλές μάχες με μικρούς δαίμονες αλλά και στοιχεία της φύσης! Στο ταξίδι σας εξοπλίζεστε με ένα όπλο και μια special attack τα οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε με άλλα μέχρι να περάσετε τα τρία τέσσερα επίπεδα μέχρι το τελικό boss όπου συνήθως είναι κάποιο ζωάκι δαιμονισμένο και εσείς ας πούμε το σώζετε και το παίρνετε με το μέρος σας, ενώ στη πορεία θα μπορέσετε να βρείτε και άλλα ζωάκια-δαίμονες αλλά και μαγικές ταρώ κάρτες που θα αυξήσουν τα στατιστικά σας!

Κάπως έτσι συγκεντρώνοντας collectibles χρήματα, ξυλεία, πέτρες και ζωάκια για ενίσχυση δυναμικού ξεκινάτε και στήνετε το χωριό σας στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Εκκλησία του Δαίμονα όπου εσείς είστε ο Αρχιερέας και τελείτε όλες τις τελετές! Στις τελετές αυτές μπορείτε να κάνετε τους ακόλουθούς σας να μην πεινάνε συνέχεια και σας ζαλίζουν, να σας δώσουν την ενέργεια τους, να τους θυσιάσετε για να κερδίσετε εύνοια ή να τους φάτε σε κανιβαλιστικό δείπνο και πολλά άλλα ξόρκια που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και το ερωτικό στοιχείο! Ένα στοιχείο που με ξένισε ήταν η συγκομιδή των ακαθαρσιών και η μετατροπή τους σε φαγητό κλείνοντας το μάτι στο Salo του Pasolini…

Το παιχνίδι μοιάζει να είναι το τέκνο του Animal Crossing και του Stardew Valley που προσφέρθηκε όμως θυσία στον Σατανά για φέρει το όραμα της δικής του εκκλησίας στους ανυποψίαστους gamers! Όσοι το δοκιμάσουν, μάλλον από περιέργεια, θα εθιστούν και θα εγκλωβιστούν μέσα στο σκοτεινό και γλυκούτσικα αιματοβαμμένο κόσμο που μας φέρνουν οι υπέροχες φιγούρες οι οποίες μοιάζουν ξαπήδησαν από το χέρι του Jhonen Vasquez και το πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις πιστοποιούν την μαγική ποιότητα gameplay που χαρακτηρίζει τον τίτλο!

  • To παιχνίδι κυκλοφορεί για Xbox One / Xbox S | X, Playstation 4 / 5, PC , Nintendo Switch.
  • Ευχαριστούμε την Αve για την διάθεση του τίτλου.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *