Κατηγορίες:

Το Resident Evil 4 κατάφερε να αποσπάσει ομόφωνα απο τους κριτικούς διθυραμβικά σχόλια! Η Capcom προφανώς έμαθε από τα λάθη που έγιναν με το remake του τρίτου κεφαλαίου και επέστρεψε ποιο δυνατή και συγκεντρωμένη. Είναι όμως και η πικρή επιβεβαίωση ότι πλέον είμαστε δέσμιοι των remake ;

Είναι ένα θέμα που έχουμε καλύψει πριν από μερικές εβδομάδες, σκεπτόμενοι το γεγονός ότι το Dead Space κέρδισε το The Callisto Protocol ( για πολλούς αλλά όχι για εμάς) επαναλαμβάνοντας την υπεροχή των κλασικών τίτλων έναντι των νέων αδημοσίευτων και δυστυχώς τονίζοντας μια ξεκάθαρη δημιουργική κρίση σε αυτόν τον τομέα.

Η Capcom είχε πάντα μεγάλη ικανότητα να δημιουργεί έσοδα από τα πιο επιτυχημένα brand name της! Aπλά σκεφτείτε τον τεράστιο αριθμό εκδόσεων του Street Fighter 2 που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90! Τώρα αυτή η τρέλα για remake είναι απλώς μια μοντέρνα προβολή της ίδιας προσέγγισης. Μια αναμφισβήτητα επιτυχημένη στρατηγική σε εμπορικό επίπεδο! Aλλωστε dεν είναι σίγουρα το πρώτο studio ούτε και το το τελευταίο που εκμεταλλεύεται το στοιχείο της νοσταλγίας ! Αυτή η στρατηγική πιάνει τους σημερινούς τριαντάρηδες- σαραντάρηδες για να τους μεταπωλήσει concepts που είχαν απολαύσει πριν από δεκαετίες, ακόμη και αφού του έδωσε ένα καλό γυάλισμα τόσο από άποψη τεχνικής υλοποίησης όσο και από πλευράς gameplay.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, είναι μια κακή προσέγγιση όσον αφορά τις ιδέες, μια ηττοπαθής στάση που επιβεβαιώνει πόσο περίπλοκο είναι σήμερα να προτείνεις κάτι νέο και φρέσκο ​​και να το φέρεις στην επιτυχία! Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ λίγες εταιρείες κατάφεραν να φέρουν κάτι νέο! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος θα δείξει εάν αυτή η τάση με τα remakes θα συνεχίσει να επικρατεί και να περιθωριοποίει νέες ιδεές σε αυτό τον τομέα!

Mήπως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα νέα IP δεν είναι νέα αλλά είναι παλιά IP με διαφορετικό τίτλο;

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *