Κατηγορίες:

Μετά την ήττα στο δικαστήριο για την υπόθεση Meta και Within, η FTC έχει ρίξει λευκή πετσέτα στη διοικητική διαδικασία και αποφάσισε να σταματήσει να πιέζει για να αποφύγει τη συμφωνία αγοράς. Κάτι που είναι αναμφίβολα ένα σπουδαίο βήμα στη διαδικασία αγοράς της Activision Blizzard! Αυτό είναι πιθανό σε αυτή τη δεύτερη φάση η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθήσει τις ίδιες περιπτώσεις. Πριν από μήνες, η FTC αποφάσισε να μπλοκάρει την αγορά της Within από τη Meta, οπότε η Meta πήγε την υπόθεση στο δικαστήριο. Τελικά οι ομοσπονδιακοί δικαστές αποφάνθηκαν υπέρ της Meta.

Ο δικαστής Edward Davila έκρινε ότι παρά το γεγονός ότι οι πράξεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τον ανταγωνισμό θα έπρεπε να μπλοκαριστούν, κατανοούσε ότι η FTC δεν προσέφερε επαρκή στοιχεία για να αποδείξει ότι η αγορά της Within θα έβλαπτε την αγορά. Τελικά η FTC αποφάσισε να σταματήσει να μπλοκάρει τη συμφωνία αγοράς και να προχωρήσει κανονικά η εξαγορά της Within κάτι που, για κάποιους, δίνει ενδείξεις για το τι θα συμβεί με την Activision Blizzard.

Όπως μπορούμε να διαβάσουμε στο Engadget, η διαμάχη για το Within και το Meta σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη αποτυχία για την FTC υπό την ηγεσία της Lina Khan. Αν θυμηθούμε είναι η πρόεδρος που έχει εμπλακεί σε κάποιο σκάνδαλο και ήταν ο λόγος που ένα άλλο μέλος της FTC παραιτήθηκε πριν από λίγο καιρό. Τώρα, ο αναλυτής Florian Mueller αναφέρει στο Twitter ότι το ίδιο μονοπάτι θα ακολουθήσει η FTC στην υπόθεση Activision Blizzard και Microsoft.

Το σίγουρο είναι ότι μετά τις συμφωνίες που έγιναν με Nintendo και Nvidia , η Microsoft έχει φροντίσει να κάψει όλα τα ατού των ρυθμιστικών φορέων. Η Microsoft βρέθηκε αντιμέτωπη με κατηγορίες ότι θα έκανε το Call of Duty αποκλειστικό στις κονσόλες αλλά επιβεβαίωσε την άφιξή της στη Nintendo. Έπειτα ήρθε αντιμέτωπη με κατηγορίες για απόκτηση πλεονεκτικής θέσης σε streaming υπηρεσίες, αλλά σύναψε συμφωνία για τη μεταφορά παιχνιδιών στην υπηρεσία της Nvidia. Τώρα μένεινα δούμε πώς θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την CMA αυτή την εβδομάδα.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *