Κατηγορίες:

Η European Games Developer Federation (EGDF) θα είναι παρούσα στην επόμενη ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, στις Βρυξέλλες με αφορμή τη συμφωνία αγοράς της Activision Blizzard. Θα το κάνει ως εκπρόσωπος και υπερασπιστής των συμφερόντων των παικτών της Ε.Έ. καθώς και των αναπτυξιακών μελετών που βρίσκονται σε κοινοτικό έδαφος. Εν ολίγοις, όπως βλέπουμε στον ιστότοπό της, η Ομοσπονδία συγκεντρώνει 23 εθνικές ενώσεις βιντεοπαιχνιδιών από 22 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας περισσότερα από 2.500 στούντιο βιντεοπαιχνιδιών που απασχολούν περισσότερα από 40.000 άτομα.

Με άλλα λόγια το EGDF αντιπροσωπεύει όχι μόνο στούντιο όπως η CD Projekt RED, Bloober Team (Πολωνία), Asobo Studio (Γαλλία), IO Interactive (Δανία) αλλά και εταιρείες που έχουν στούντιο σε κοινοτικό έδαφος, όπως η Ubisoft, η Take-Two. ή ακόμα και η Microsoft. Επιπλέον η EGDF συμμετέχει ενεργά στη χάραξη ευρωπαϊκών πολιτικών που ευνοούν την ανάπτυξη των βιντεοπαιχνιδιών. Το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε, τον Οκτώβριο του 2022, τη σημασία αυτής της Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη και την προώθηση του κλάδου των βιντεοπαιχνιδιών στην Ευρώπη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω αν και θα ενεργεί ως μη ενδιαφερόμενο τρίτο μέρος είναι αναπόφευκτο η θέση της να επηρεάσει την τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προς το παρόν μπορούμε να πούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιντεοπαιχνιδιών έχει προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη και ενδιαφέρουσα θέση για όλη αυτή τη διαδικασία. Όπως μπορούμε να διαβάσουμε στην επίσημη ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία υποστηρίζει τη συμφωνία αγοράς της Activision Blizzard και ρίχνει ένα πολύ σημαντικό βέλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • «Το EGDF υποστηρίζει την εξαγορά της Activision Blizzard και τις πιθανές θετικές επιπτώσεις της στον ανταγωνισμό στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών, πέρα από τις πολύ περιορισμένες και συγκεκριμένες ανησυχίες που επηρεάζουν τις κονσόλες και τις συνδρομές. Επιπλέον: στην αγορά των κονσολών, η Sony είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης με την πλατφόρμα PlayStation της και η Microsoft έχει ακόμα τρόπο να αμφισβητήσει αυτή τη θέση.
  • (…) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διευρύνει την προοπτική της, από τον ανταγωνισμό κονσόλας σε μια συγκεκριμένη αγορά, στην αξιολόγηση του αντίκτυπου της εξαγοράς στην αγορά γενικά.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό γιατί η Ομοσπονδία έχει επισημάνει ότι για να παραμείνει άθικτος ο ανταγωνισμός, η Microsoft πρέπει να δεσμευτεί να διατηρήσει τα παιχνίδια Activision Blizzard σε αντίπαλες πλατφόρμες και συνδρομητικές υπηρεσίες.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *