Κατηγορίες:

Μια αναφορά του Nerdizmo στο Resetera είναι επικεντρωμένη σε πληροφορίες από ορισμένους λιανοπωλητές και φαίνεται να υποδηλώνει τη διακοπή της διανομής φυσικών παιχνιδιών του Xbox στη Βραζιλία.Αυτό μπορούμε να το δούμε πώς η μείωση των πωλήσεων παιχνιδιών σε φυσική μορφή έχει γίνει πολύ σημαντική τα τελευταία χρόνια.

Αυτό είναι ήδη ορατό με μερικούς αξιόλογους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη περίοδο όπως το Hogwarts Legacy, Like a Dragon: Ishin! και το Resident Evil 4 το οποίο θα διανεμηθεί μόνο σε ψηφιακή μορφή και όχι σε φυσική έκδοση στην τοπική αγορά.

Από ότι φαίνεται η αγορά της Βραζιλίας είναι σχεδόν ψηφιακή και αυτό το βλέπουμε με την ευρεία διάδοση του Xbox Series S που είναι μακράν η έκδοση με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά. Επιπλέον οι χαμηλές τιμές του Xbox Store στη Βραζιλία ακόμη και σε σύγκριση με ανταγωνιστικά ψηφιακά καταστήματα βοηθούν αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος η μεγάλη επιτυχία του Xbox Game Pass φαίνεται ότι έκλεισε σταδιακά τον χώρο για την αγορά φυσικών παιχνιδιών πιέζοντας ωστόσο προς μια αμιγώς ψηφιακή χρήση των κονσολών. Από την άλλη πλευρά, είδαμε πρόσφατα ότι ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 90% των παιχνιδιών που πωλήθηκαν το 2022 είναι ψηφιακά.

Παρακάτω είναι η θέση της εταιρείας:

«Στο Xbox, αναζητούμε πάντα διαφορετικούς τρόπους για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους θαυμαστές το καλύτερο περιεχόμενο για αναπαραγωγή στη συσκευή που θέλουν. Η κοινότητα μπορεί πλέον να απολαύσει τα παιχνίδια μας μέσω ψηφιακών κωδικών ή από την πρώτη τους μέρα μέσω Game Pass. Ανυπομονούμε για 12 απίστευτους μήνες μπροστά μας».

Προς το παρόν η Βραζιλία γίνεται η πρώτη χώρα στην οποία σταματάει η διανομή φυσικών παιχνιδιών Xbox! Για να δούμε ποια θα ακολουθήσει στην συνέχεια!

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *