Κατηγορίες:

Η Microsoft επιβεβαίωσε τις φήμες που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες ανακοινώνοντας την απόλυση 10.000 εργαζομένων, ή το 5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, που έχει περίπου 220.000 μονάδες. Οι απολύσεις θα γίνουν τέλη Μαρτίου δηλαδή στο τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους (31 Μαρτίου 2023).

Η κίνηση στοχεύει να “ευθυγραμμίσει” τη δομή κόστους της Microsoft με τη ζήτηση και τα έσοδα. Ως εκ τούτου αυτό μπορεί να είναι μια μείωση των δαπανών που προήλθε από χαμηλές πωλήσεις. Ο Nadella εξήγησε ότι ο καταναλωτής ξόδεψε περισσότερα στην κορύφωση της πανδημίας αλλά τώρα η αγορά υποχωρεί. Επιπλέον πολλά κράτη είναι σε πλήρη ύφεση ή πρόκειται να εισέλθουν σε αυτή. Εν ολίγοις η παγκόσμια οικονομική κατάσταση δεν είναι η καλύτερη και ακόμη και μια μεγάλη εταιρεία αντιμετωπίζει συνέπειες.

Η Microsoft θα συνεχίσει να προσλαμβάνει σε βασικούς τομείς και θα ξοδέψει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κόστος αναδιάρθρωσης, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης, της ενοποίησης μίσθωσης κτιρίων και απροσδιόριστων αλλαγών στο υλικό. Ο Nadella ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ θα λάβουν πολύ υψηλές αποζημιώσεις και εξαμηνιαία εγγυημένη ασφάλιση υγείας.

Αυτός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος γύρος απολύσεων για τη Microsoft, η οποία έκοψε 18.000 θέσεις εργασίας το 2014. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Microsoft έχει προσλάβει πολλούς υπαλλήλους (40.000 υπαλλήλους το 2022), επίσης χάρη σε ορισμένες μεγάλες εξαγορές, όπως η Nuance (6.500 άτομα) και του Xandr’s (1.500 άτομα). Τώρα όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Να τονίσω πως ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της Microsoft θα είναι υψηλότερος από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία παρόλο τις απολύσεις.

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *