Κατηγορίες:

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στις σελίδες του Bloomberg, η Google και η Nvidia ίσως έχουν εκφράσει ανησυχίες στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft.

Όπως η Sony, επομένως, η Google και η Nvida θα μπορούσαν να κληθούν να καταθέσουν κατά τη διάρκεια της ακρόασης σε αυτή την δικαστική μάχη που διεξάγει η FTC για να εμποδίσει την εξαγορά.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg οι οποίες προφανώς θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, φαίνεται ότι οι δύο εταιρείες συμφωνούν με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ ότι η Microsoft θα μπορούσε να αποκτήσει αθέμιτο πλεονέκτημα στην αγορά στο κομμάτι cloud, συνδρομών αλλά και στα παιχνίδια για κινητά. Η Nvidia υπογραμμίζει ειδικότερα την ανάγκη για δωρεάν και δίκαιη πρόσβαση στα παιχνίδια (παρόλο που η εταιρεία δεν φαίνεται να αντιτάχθηκε άμεσα στην εξαγορά, όπως έκανε η Sony, ας είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με μία από τις πηγές).

Λάβετε υπόψη ότι η υπηρεσία παιχνιδιών GeForce Now (cloud) της Nvidia είναι κατά κάποιο τρόπο ανταγωνιστής του Xbox Game Pass. Η Google από την άλλη ανταγωνίζεται τη Microsoft σε ότι αφορά cloud υπηρεσίες και στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας( αφαιρούμε το Stadia από την εξίσωση γιατί στις 18 Ιανουαρίου τερματίζει την λειτουργία του).

Προς το παρόν, εκπρόσωποι της Microsoft, της Google και της Nvidia που πήραν συνέντευξη από το Bloomberg πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Η υποστήριξη από την Google και τη Nvidia, καθώς και από τη Sony, θα μπορούσε να ωφελήσει την FTC στην προσπάθειά της να εμποδίσει δικαστικά την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη ακρόαση είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, πολύ μετά την προθεσμία που είχε θέσει η Microsoft για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία είχε οριστεί για τον Ιούνιο του 2023.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο αξιολογούν επίσης προσεκτικά με την CMA να αποφασίζει πριν από μερικές εβδομάδες να αναβάλει την απόφαση για τα τέλη Απριλίου (παρόλο που δεν έχουν κοινοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κίνητρά αυτής της απόφασης).

Καμία αντίδραση ακόμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *